marți, 21 februarie 2017

JOCUL VIEŢII şi CUM SĂ-L JOCI partea 1


Cea mai mare parte a oamenilor consideră viaţa o luptă, ori VIAŢA nu ESTE o luptă, ci UN JOC! Este un joc în care nu poţi câştiga, dacă nu cunoşti Legea Spirituală. Vechiul şi Noul Testament dau o minunată clarificare a regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DĂRUI şi A PRIMI. 'Tot ceea ce un om seamănă, va culege', ceea ce înseamnă că ceea ce un om dă prin cuvînt sau prin acţiune îi va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi. Dacă seamănă ură, va primi ură; dacă iubeste, va fi şi el iubit; dacă critică, va fi criticat; dacă minte, va fi minţit; dacă trisează, va fi jefuit. Ni se spune de asemeni că imaginaţia joaca un rol primordial în jocul vieţii.
'Ai grijă de inima (sau de imaginaţie) mai mult decat de orice altceva, căci din ea provine sursa vieţii.' (Cartea proverbelor: 4; 23). Ceea ce înseamnă că ceea ce omul îşi imaginează se va exterioriza, mai devreme sau mai târziu, în afacerile sale.
Deci ne dăm seama ca, pentru a juca cu succes Jocul Vieţii, trebuie să ne dirijăm bine imaginaţia. Acela a cărui imaginaţie a fost antrenată pentru a-şi reprezenta doar binele, atrage în viaţa sa 'toate dorinţele juste ale inimii sale' - sănatatea, bogăţia, dragostea, prietenii, perfectă expresie de sine şi realizarea celui mai înalt ideal.
Spiritul cuprinde trei planuri: subconştientul, conştientul şi Supraconştientul. Subconştientul nu este decât puterea fără direcţie. El se aseamănă cu vaporii sau electricitatea şi îndeplineşte ceea ce i se comandă; el nu are putere intrinsecă. Tot ceea ce omul resimte profund sau îşi imaginează în mod clar este imprimat în subconştient şi se manifestă în cele mai mici detalii.


Florance Scovel Shinn – JOCUL VIEŢII şi CUM SĂ-L JOCI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu