marți, 28 februarie 2017

Jocul vietii,si cum sa il joci


Conştientul a fost numit mentalul muritor sau carnal. Este mentalul inferior uman care vede viaţa aşa cum este. El vede moartea, dezastrele, bolile, săracia şi limitările de tot felul, şi imprimă toate acestea în subconştient (suflet). Supraconştientul este Spiritul Divin care se află în fiecare om; este planul ideilor perfecte. Aici se află 'modelul perfect' de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru că există un plan divin pentru fiecare. 'Există un loc pe care trebuie să-l ocupi tu şi pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcină de îndeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate îndeplini!'
Există o imagine perfectă în Supraconştient. Această imagine se proiectează câteodată că un fulger în conştient şi pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevărat. În realitate, acesta este destinul adevărat (destinaţia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se află în el însuşi. Mulţi oameni ignoră adevăratul lor destin şi forţează alte lucruri, situaţii care nu le aparţin şi care le-ar aduce doar eşecul şi nemulţumirea dacă ar reuşi să le obţină.

Iisus Hristos a afirmat că cuvintele noastre joaca un rol capital în Jocul Vieţii. 'Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.' Mulţi oameni au fost cauza dezastrului din viaţa lor, pronunţând cuvinte nesăbuite.


Florance Scovel Shinn – JOCUL VIEŢII şi CUM SĂ-L JOCI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu