sâmbătă, 24 decembrie 2016

UMPLE PREZENTUL CU ATENTIA TA



Ati observat cum gandurile va fura, din oricare motive, griji, nelinisti, judecati, temeri, tristeti si pe nesimtite va treziti ca va poarta dintr-una in alta si ajungeti departe, departe de inima si de Prezent.  Ati vazut unii oameni care stau langa parcuri de joaca, langa copii, langa peisaje si privesc in gol cu priviri triste, posomorate, aspre? Viata va invita sa participati in dansul ei cu bucurie, cu entuziasm, cu implicare.

Pentru a iesi din fluxul gandurilor e nevoie doar sa va  concentrati intreaga voastra atentie/energie catre ceea ce faceti. Atunci cand mancati simtiti textura si mirosul mancarii, simtiti pamantul/podeaua cand calcati atunci cand mergeti dintr-o camera in alta. Observati ca mintea cand are un scop setat are tendinta sa ignore parcursul pana acolo, fie si in lucrurile marunte de aceea cand vreti de exemplu sa luati ceva din alta camera drumul pana acolo este pe pilot automat.

Nu lasati niciun detaliu din rutina zilei sa functioneze automat, umpleti voi cu continut si energie totul. Daca le faceti cu gandul ca trebuie, ca sunteti obligati, ca nu va plac rulati in minte, traiti in trecut. Ori le acceptati asa cum sunt ori schimbati-le ca sa fiti in acord cu Viata.
Puneti bucurie in ceva ce alta data faceati cu greu, fortat si asa va descatusati de trecut, de iluzie, de minte. Treptat, treptat rezultatele se vor vedea.

Seara e o alta provocare a gandurilor, mintilor care rumega toata ziua le va fi greu sa se opreasca, acolo e nevoie de comutarea pe prezent, concentrati-va atentia pe simtirea texturii patului, a pernei, a lucrurilor din jur fara sa va pierdeti in ele. Curgeti o data cu prezentul, fiti pregatiti de urmatoarea clipa care are nevoie de atentia voastra. Sunt momente in care Viata va cere sa fiti zburdalnici, zglobii si alteori cere calm, pace, liniste, daca stiti sa-i ascultati ritmul o sa stiti sa le folositi in folosul vostru.

Implicati-va cu bucurie, acceptare in tot ceea ce faceti, acordati din energia voastra unica prezentului, adica Vietii, dedicati-va ei. Exista mereu o latura vesela a lucrurilor, iar daca nu o gasiti acceptati totul asa cum este, chiar daca la momentul respectiv nu intelegeti inca semnificatia.  Dupa Acceptare vine mereu Intelegerea.

C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu