vineri, 7 iunie 2019

Banii , Sărăcia si Spiritualitatea



  

   Bogăția e condamnată, banii sunt condamnați, dar toti aleargă si chiar se omoară pentru bani, cei bogati fiind cei mai respectati oameni, cărora li se deschid toate usile.
   Săracii sunt marginalizatii societătii, ocolitii societătii, sunt cele mai nerespectate fiinte de pe lume.
 Spiritualii de azi, sunt socotiti nebunii  lumii, cei despre care se spune ca sustin ”chestii utopice”,  nerealiste pentru viata de zi cu zi.

 Lumea e împărțită în două tabere.  98%  dintre oameni trăiesc în sărăcie, dar cu o mare consolare, că acolo unde bogații nu vor putea să intre, ei vor fi primiți cu brațele deschise.
   Iar câtiva, nu prea multi,  din cei 2% care sunt bogați, trăiesc cu imensa vinovăție că sunt bogați. Din cauza vinovăției nu se pot bucura de bogăția lor, în inima lor există teama că s-ar putea să nu fie lăsați să intre în paradis. Bogăția lor nu-i consolează.
Bogatul trăiește într-o permanentă stare de teamă…
Săracul trăiește deja în iad, dar măcar are o consolare; crede el că va merge in rai doar fiindcă e sărac.

   Desi, absolut toti care sunt conducători  reprezentanti  ai  religiilor din lume, trăiesc intr-o bogatie opulentă, …  toate religiile condamnă bogăția.
  Bogăția îți dă tot ce poate fi cumpărat în viață. Aproape tot poate fi cumpărat, cu excepția acelor valori spirituale precum iubirea, compasiunea, libertatea. Orice altceva se poate procura cu bani. 

  Omul fără bani e flămând, dezbrăcat, sau cerșetor. Săracia in cele mai multe cazuri , mutilează sufletul omului. Il face să uite de el , si de Dumnezeul din inima lui. Cărările il poartă tot mai departe de spiritualitate căci sufletul din el se abrutizează.
  Sunt insă si oameni săraci care nu se departează de Dumnezeu si cu cat sărăcia si greutatile cresc , ei sunt tot mai smeriti si multumesc lui Dumnezeu. Karma lor se va termina intr-o bună zi . Ei vor intelege , si atunci iadul lor se va sfârsi. 
  Întregul trecut al omenirii  a pus un foarte mare preţ pe sărăcie, pe care a echivalat-o cu spiritualitatea, ceea ce este cu totul lipsit de sens.
 Spiritualitatea este singura bogăţie  care  i  se poate întâmpla unui om. Ea conţine toate celelalte bogăţii. Ea nu este împotriva nici unei alte bogăţii; ea este, pur şi simplu, împotriva oricărui fel de sărăcie.

 Pe de-o parte, oamenii respectă sărăcia si o ridica la rang inalt in doctrina bisericii, iar pe de altă parte, biserica vă îndeamnă: „Ajutaţi-i pe cei săraci!” Ciudat!   Dacă sărăcia este atât de spirituală, păi, atunci cel mai spiritual lucru este acela de a transforma un om bogat în unul sărac.
 Ajutaţi-i pe bogaţi să devină săraci, oameni buni, astfel încât să fie spirituali. De ce să-i ajutăm pe săraci? Vreţi să le distrugem spiritualitatea?

   A trăi în abundenţă este singurul lucru spiritual care există. Viața, pentru a putea fi respectată, are nevoie de bani pentru că are nevoie de confort – viața are nevoie de mâncare bună pentru ca trupul să poată fi sănătos, viața are nevoie de haine bune.  
  Viața are nevoie de literatură, de muzică, de artă, în general viața e vastă!
  Important este cum privesti bogătia pe care o ai, atat cat inseamnă ea,  cum te comporti ca om fată de tine si fată de ceilalti.
 Important este pe ce cărare alegi să-ti poti sufletul, indiferent ce bogătie ai avea.  
 Important este ca sufletul tău să se simtă impăcat si multumit datorită iubirii si recunostintei fată de divinitate pe care le simti in inima ta,  indiferent de valoarea bogătiei tale.
Important este  să ai iubire neconditionată pentru ceilalti, si să nu judeci pe nimeni in functie de numărul banilor.
Important este să intelegi că omul care învaţă arta de a împărţi cu alţii, este cel mai bogat om din lume. Indiferent dacă este sărac sau bogat, fiinţa lui interioară are o bogăţie ce ar putea fi invidiată chiar şi de împăraţi.

Intr-un cuvant, fie că esti bogat sau fie că esti sărac, important este ca viata ta să fie trăita in Dumnezeu  cu  Dumnezeu.
Restul…………… e  NIMIC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu